top of page
7X9A2874_christa.jpg

ARTIST STATEMENT

Kaikki lähtee materiaalista. Monenlaista tulee kerättyä; turhuuksia ja “aarteita”, jätemateriaalia ja perintöesineitä. Minulle kaikki voi olla mahdollista raaka-ainetta taiteelle. Materiaalia ei voi pakottaa, mutta sitä voi kuunnella. Usein tapahtuu niin, että materiaali tai esine haluaa kertoa jotain ja minä kuuntelen, mikä se tarina voisi olla. Tai sitten materiaali ohjaa minkälaiseksi se haluaa muotoutua ja yhdistän sen omiin kokemuksiin ja toteamuksiin. Toteutan ne taiteeksi. 

Luontaisin tapa toteuttaa työni ovat installaatiot erilaisin käsityötekniikoin. Käytän lähes ainoastaan kierrätysmateriaa-leja koettaen löytää niille uusia tehtäviä ja tarkoituksia, sekä esteettisen ulkomuodon. Vanhasta ja tarpeettomasta uuden tekeminen tyydyttää minulle tärkeitä arvoja. Tämä on pehmeä vastalauseeni kaikelle kuluttamiselle ja osta- misen himolle. Keskeisiä teemoja töissäni ovatkin kierrätys ja ympäristö, mutta myös perinteet ja sanonnat esteettisellä, avoimella ja leikkisälläkin tavalla toteutettuna. Elämää ei kuitenkaan voi ottaa liian vakavasti! Nämä arvot sanelevat tähtäimeni kuvataiteilijana. 


Viime aikoina kiinnostukseni on suuntautunut myös yhteisötaiteeseen: osallistavaan taiteeseen ja relaatiotaiteeseen. Haluan työskennellä taiteen parissa, joka sisältää kohtaamisia ihmisten, osallistujien ja yleisön, kanssa.

About: Bio
bottom of page